Naše akcie - ako sa nenudíme...
Medzinárodná výstava psov v poľskom meste Krakow

Výlet do Krakowa vymyslela Zuzka Everestová ešte na jar. My sme sa dosť úporne bránili s tým, že je tam vysoký poplatok (50 E), doma máme šteniatka, Afrika by mala byť tehotná a Cortina sa má hárať. Toľko dôvodov a všetky proti. Ale Zuzka vie byť taká dotieravá ako letný hmyz a tak nakoniec, nielenže som sa dala uhovoriť, ešte som to všetko aj vybavila. Vraj, keď už si tá naša psia mama, tak sa staraj. No to sme teda dopadli. V Krakowe som už bola viackrát, nielen na psích výstavách, ale aj súkromne, bez psov, lebo máme v Poľsku dobrých známych, kam chodievame na návštevu a s nimi aj bez nich na výlety po Poľsku. Poľštinu ako jazyk milujem a mám aj veľa poľských psích kamarátov. Asi aj preto som sa dala na tento výlet nahovoriť. Cestovali sme s Everestom jedným autom, tak som fungovala ešte aj ako šofér. Len pár dní pred výstavou sme sa dozvedeli, že v Krakowe uvidíme aj Cortininu dcéru Chiaru. Keby už nič iné, radostné bolo aspoň to, že sa stretneme so šalenou Chiarou a jej veselými majiteľmi. Chiara, keď začne človeka oblizovať, nevie kedy dosť. Veselé psisko. Asi to má po svojich majiteľoch.

 Pred začiatkom výstavy riadne pršalo a tak sme narýchlo rozostavili prístrešky, aby sme potom v kruhu nepredvádzali mokré mačence. Ale kým prišiel náš čas, vykuklo slnko a nakoniec bolo celý deň nádherné počasie. Trošku pod mrakom, občas veterná prehánka, ale inak super. Najlepšie obstáli najmladšia Chiara a najstaršia Afrika. Cortina s Everestom pobrali druhé miesta. Everest na pokyn rozhodcu mal bežať pomalšie, čo Everkovi nevyhovuje, lebo je vysoký s dlhými nohami a keď ide pomaly, ide mimochodom a to nevyzerá dobre. Cortina sa zase obzerala po "ftákoch", postavila sa ako truľko s vytočenou prednou nohou, čo nikdy nerobieva a tak sme tiež zlizli "len" druhé miesto.


VÝSLEDKY VÝSTAVY:

25.6.2011 - MVP Krakow - Poľsko (posudzoval poľský rozhodca Andrzej Zamoyski)
 

sučky - trieda mladých:
CHIARA Kráľovská stráž - výborná 1, CAJC

psy - trieda šampiónov:
EVEREST Kráľovská stráž - výborný 2, res. CACIB

 

sučky - trieda šampiónov:
CORTINA Kráľovská stráž - výborná 2, res. CACIB
sučky - trieda veteránov:
AFRIKA Gora Monte - výborná 1, Najkrajší veterán

Po výstave sme sa presunuli na nábrežie Visly pod hrad Wawel, kde sa vždy niečo deje. Tentokrát to niečo bolo super, lebo sa tam práve konal Svätojánsky jarmok s ukážkami dobových remesiel a udalostí. Veľmi zaujímavá akcia s veľa atrakciami, hoci občas tam najväčšou atrakciou boli naše psy. Keď už pre nič iné, pre túto jarmočnú atmosféru sa tam oplatilo byť.

 

 

 


späť na akcie

hlavná stránka