Naše akcie - ako sa nenudíme...
Svetová výstava Budapešť - máj 2013

Majiteľka Chiary - tá krásna, a moja veľká maličkosť.

Tento rok sa Svetová výstava psov opäť konala v našom susedstve - v hlavnom meste Maďarska - Budapešti. Pred pár rokmi tam bola Európska výstava psov a bol zúfalý problém s dopravou. Na cestu sme sa preto chystali s malou dušičkou, či prídeme načas a či bude kde zaparkovať. Hoci posudzovanie hovawartov malo začať až o 11:00, naplánovali sme si príchod na výstavisko aspoň na ôsmu ráno. Na počudovanie všetko prebiehalo bezchybne, cesta bola prijateľná, navigácia nesklamala a tak sme boli už o 7:30 zaparkovaní. Mali sme tak času na všetko dostatok. Na mieste sme zistili, že Slovensko prišli reprezentovať len Kráľovskí strážnici. Je to škoda, že sa neprezentovalo viac slovenských hovawartov, keď sa to konalo tak blízko.

VÝSLEDKY SVETOVEJ VÝSTAVY PSOV v Budapešti:

17. 5. 2013 - SVP Budapešť posudzovali:
psov rakúska rozhodkyňa Sabine Kerschner,         sučky maďarská rozhodkyňa Maria Kerekes

psy - trieda pracovná:
C.I.B. EVEREST Kráľovská stráž - výborný

sučky - trieda mladých:
JAMAICA Kráľovská stráž - 
výborná

  psy - trieda šampiónov:
Ch. GOLFO Kráľovská stráž - výborný 6 z 11

sučky - trieda šampiónov:
Ch. CHIARA Kráľovská stráž - výborná
4

 

Všetci 4 Kráľovskí strážnici sa predviedli pekne, všetci získali známku excelent - výborný. Vzhľadom na spôsob posudzovania a vyraďovania vieme, že Everest získal umiestnenie - excelent 5, Golfo - excelent 6 z 11 v triede šampiónov, Chiara obsadila bodované 4. miesto akurát u Jamaicy takéto umiestnenie nepoznáme, pretože sa nevyraďovalo, ale z 12 äčastníkov si rozhodkyňa vybrala 4 sučky a ostatným poďakovala za účasť. Aby Jamaica mala šancu predviesť svoj krásny pohyb, predvádzal ju majiteľ Chiary, pretože on má rozhodne lepšiu kondičku ako ja. Aj touto cestou mu za úspešné predvedenie ďakujeme.

 

Sučky - trieda otvorená

 

 

 

 

Sučky trieda šampiónov

 

 

Sučky trieda šampiónov - 2. miesto Sučky trieda šampiónov - 3. miesto Sučky trieda šampiónov - 4. miesto - Chiara Sučky trieda šampiónov - 4. miesto - Chiara 

Sučky - CACIB a res. CACIB Víťazka veteránok a aj BOB

 Everest nastúpil v triede pracovnej, čo už samo osebe je úspech, keď sa môže hovawart predviesť na Svetovej výstave v triede pracovnej. Dostal ocenenie excelent, ale do bojov o prvé 4 miesta nezasiahol.

Nevyrovnal tak svoj minuloročný úspech,
keď na Svetovej výstave v Salzburgu dostal od rozhodcu Michaela Kunzeho ocenenie výborný 2, res. CAC.

 

V triede šampiónov sa predviedol náš čerstvý klubový víťaz 2013 - Golfo Kráľovská stráž. V konkurencii 11 šampiónov sa pri vyraďovacom behaní prepracoval až na 6 miesto. Pekný výsledok.

 

Black Beryl Kesidy - víťaz triedy šampiónov Trieda šampiónov - 2. miesto - Alex ze Stříbrných kaskád 

Keďže žiadne trofeje sa v jednotlivých triedach nezískavali, urobili sme si radosť tým, že sme našim slečnám kúpili pamiatkové medaily s logom svetovej výstavy. Priamo na výstavisku sme ich nafotili, snáď celkom pekne.

Chiarovci si ešte zostali pár dní užívať krásy jarnej Budapešti, ale my sme museli frčať domov, lebo každou chvíľou mohol vypuknúť pôrod našej Fidži. Našťastie nás Fidžinka počkala a začala rodiť až na druhý deň krátko popoludní.
Úspešne priviedla na svet nielen jubilejného 100.-ho Kráľovského strážnika, ale aj jeho ďalších 9 súrodencov.
Okrúhlemu počtu 10 by sa určite potešil aj slávny detektív Adrian Monk z rovnomenného seriálu.

 


späť na akcie

hlavná stránka