Naše akcie - ako sa nenudíme...
2 x Medzinárodná výstava psov v slovinskom meste Bled


V dňoch 11. - 12.6.2011 sa konali 2 Medzinárodné výstavy psov v Slovinsku v malebnom mestečku Bled. Hoci je známe, že v južných prímorských krajinách nie je veľa hovawartov, Slovinsko je výnimka. Možno vďaka tomu, že hraničí s Rakúskom, kde je hovawart mimoriadne obľúbený. Na naše počudovanie sa výstavy zúčastnilo až 12 hovawartov z 3 krajín - Slovinsko, Slovensko, Rakúsko.

V triede šampiónov sa predviedli Cortina a Everest. Rozhodcom sa páčili po oba dni a tak si odniesli tieto ocenenia: 

VÝSLEDKY OBOCH VÝSTAV:

11.6.2011 - MVP Bled I - Slovinsko (posudzoval taliansky rozhodca Francesko Palmieri)
   

psy - trieda šampiónov:
EVEREST Kráľovská stráž - výborný 1, CAC, CACIB, BOB

 

sučky - trieda šampiónov:
CORTINA Kráľovská stráž - výborná 1, CAC, CACIB
 

12.6.2011  - MVP Bled II - Slovinsko (posudzovala slovinská rozhodkyňa Mirja Lapanja)


psy - trieda šampiónov:
EVEREST Kráľovská stráž - výborný 1, CAC, CACIB
 


sučky  - trieda šampiónov:
CORTINA Kráľovská stráž - výborná 1, CAC, CACIB

Lepšie výsledky sme si už ani nemohli priať.
Obaja fešáci tým splnili podmienky na udelenie titulu Medzinárodný výstavný šampión - C.I.E.

A ako sme sa na týchto dvoch výstavách ocitli my?

Ešte v máji tohto roku by som sama neverila, že sa vyberieme na takú bláznivú cestu kvôli výstave psov. Cortina už v podstate mala mať aj koniec výstavnej kariéry. V pláne na tento rok bolo už len získať posledný CAC potrebný na titul Slovenský Grand šampión. To sa jej podarilo hneď pri jej prvej účasti na výstave na Slovensku a to 1. mája v Banskej Bystrici. Keďže uzávierky prihlášok sú až dva mesiace pred konaním výstavy, bola Cortina prihlásená aj na jednu májovú výstavu v Bratislave. Tam sme skoro ani nešli, ale nakoniec sme podľahli zvedavosti, ako dopadnú naši odchovanci Golfo, Great a Hudson. Na výsledku Cortinky nám už vôbec nezáležalo. Možno práve preto sa nám mimoriadne zadarilo a Cortina získala ocenenie najvyššie - výborná 1, CAC, CACIB a BOB. To bol jej tretí CACIB v kariére. Na titul C.I.E. - Medzinárodný výstavný šampión je potrebné získať 4 x  CACIB v troch rôznych krajinách. 2 CACIBy mala Corti zo Slovenska, 1 z Maďarska a tak bola otázka kam ísť po ten štvrtý. Ideálne bolo zvládnuť to v tomto roku 2011, lebo Cortinka už má 6 rokov, s pribúdajúcim vekom už krajšia nebude a navyše tento rok má plánovanú aj prestávku v materských povinnostiach. Námatkovo som otvorila internet, kde sa aké výstavy konajú, na ktoré ešte neuplynula uzávierka. Do oka mi padlo mestečko Bled, kde doteraz medzinárodné výstavy nebývali a kde bola mimoriadne predĺžená uzávierka. Do jej konca zostávali 2 dni. Zuzka s Everestom už mali možnosť sa presvedčiť, že ja nemám rada také výpravy na výstavy, kde človek dlho, dlho cestuje, pol dňa sa parí na výstavisku a potom zase dlho, dlho cestuje domov, kde príde unavený ako zbitý pes. Ak už mám cestovať mnoho kilometrov, tak radšej vymyslím niečo na viac dní, aby cesta bola aj príjemná.

Bled je v Národnom parku Triglav, čo je asi najkrajší región v Slovinsku. Keďže Everest bol v rovnakej situácii ako Cortina, tiež mu na C.I.E. chýbal len jeden CACIB, navrhla som Zuzke spoločnú výpravu. Hneď sa pre to nadchla, ako nakoniec pre všetko, čo súvisí s Everestom. Prihlášky som vybavila online na internete, našla som aj prijateľné ubytko a Zuzka nahovorila na cestu aj svojho manžela. A tak sme vyrazili na tri dni do sveta.

Okrem výstavných úspechov sme si domov doviezli aj veľa krásnych zážitkov a fotografií. 
Aspoň malá chuťovka pre oči je tu, ale omnoho viac fotografií nájdete v samostatnom albume z Bledu.


 


späť na akcie

hlavná stránka