Naše akcie - ako sa nenudíme...
Kráľovský víkend - výcvikový víkend Kráľovských strážnikov: Valča - 10/2012


Celý október bol zaujímavý krásnym slnečným počasím. Doma sme si užívali nádherné výlety do prírody s výhľadmi na Veľkú a Malú Fatru. Tešili sme sa na koniec mesiaca, kedy nás čakal Kráľovský víkend a teda stretnutie s mnohými našimi odchovancami a ich rodinami. Počasie si zgustlo práve na tomto víkende. Ešte v piatok bolo krásne. Ale ako sme sa v podvečer začali schádzať, dvíhal sa vietor, prudko sa ochladilo a začalo pršať. Meteorológovia sa málokedy tak trafia do predpovede, ako teraz. Vyšlo im to na chlp. Celú sobotu lialo ako z krhly, zima ako na Aljaške a do rána aj nasnežilo. Viacerí si skepticky mysleli, že z výcviku nič nebude a víkend presedíme pri kávičke. Lenivci si však na svoje neprišli.

Ako sa hovorí: "Pripraveným aj šťastie praje". V areáli sme objavili obrovský stan, ktorý sa používal ako letná reštaurácia. Dostali sme dovolenie v ňom trénovať celý víkend. Vypratali sme stoly a lavice, urobili sme si po obvode sedeníčko a mohli sme sa pustiť do tréningu.

Zišli sme sa v takomto zložení:

Zakladateľka chovu Kráľovských strážnikov CH. AFRIKA GORA MONTE
a jej potomstvo, či už priame (C,E) alebo vnuci (F, CH, J) a dokonca aj pravnúčatá (I, K, L):

Vrh "C"   - Cortina
Vrh "E"    - Emirat
Vrh "F"    - Fidži
Vrh "CH" - Chiara, Chadwick,
Vrh "I"     - Indian, Isabella, Ivory
Vrh "J"    - Jamaica, Jemen, Jantar
Vrh "K"    - Kansas
Vrh "L"    - Largo

 

Trénovali sme s figurantom Petrom Čuntalom. Psy s ním spolupracovali ochotne a s radosťou. Frajer Chadwick je už ostrieľaný trhač rukáva, Fidži si dala len taký "lajt" tréning. Prekvapil Indian, ktorému sa obrana veľmi páčila. Ale najväčší zážitok nám všetkým pripravil len 4-mesačný Largo. Korisť na udičke videl prvý krát. Jeho majiteľka má predovšetkým výstavné ambície. O športovej kynológii dosiaľ neuvažovala. Ale Largo má iný názor. Ako videl korisť, jeho jediným cieľom bolo ju uloviť a už nikdy nepustiť.

Vzhľadom na počasie sa  tentokrát súťaže nekonali, ale aj tak sme mali program nabitý aktivitami. Nie všetko sme stíhali fotiť, ale niektoré zábery naozaj stoja za to.

Dúfam, že nasledujúce fotky budú motiváciou aj pre ďalších Kráľovských strážnikov, aby na jar prišli medzi nás.

FIDŽI:

CHADWICK:


 

 

 

 

 

 

CHIARA:

 

   
INDIAN:

ISABELLA:

 

IVORY:

 

JAMAICA:

  

 

JANTAR:

 

JEMEN:

 

 

KANSAS:

 

LARGO

Largo vo svojich 4 mesiacoch predviedol neskutočný záujem o korisť. S udičkou (a korisťou vôbec) pracoval po prvý krát. Ihneď ho to chytilo za srdce. Vrhal sa na korisť celou svojou bytosťou a keď ju ulovil, za nič na svete sa jej nechcel vzdať. Dúfam, že mu majiteľka dopraje túto hru čo najčastejšie. Je perfektná príprava na rozvoj obranárskeho výcviku.

 

 

 

Rôzne:

Cortina s Rikou to nemali jednoduché. Vo chvíľach voľna si síce užili pobiehanie medzi drobizgom, ale počas výcviku museli strážiť stôl, aby ho nikto neukradol. No, nie je to celkom tak, boli tam priviazané, ale presvedčila som ich, že je to veľmi seriózna úloha. Cortina si trošku zatrénovala, ale Rika mala viac - menej dovolenku. Pripadla jej len úloha predvedenia bonitácie. Hoci ani ona ešte nepatrí do starého železa - na domovskom cvičáku si s veľkou radosťou zabehne revír.

 

Fidži toho tiež veľa nenarobila. Figuranta sme dopriali predovšetkým ostatným strážnikom, ktorí nemajú také možnosti na pravidelný tréning, ako my domáci. Ale zato sa Fidži tvárilo ako najunavenejší pes, ktorý si už ani vlastnú hlavu nedokáže držať na krku. Kto si myslí, že jej držiak robí Cortina, je na veľkom omyle. To je taká veľká a krásna už "malá" Jamaica.

 

Naše predchádzajúce spoločné víkendy:

5. Kráľovský víkend jún 2012

4. Kráľovský víkend november 2011 - reportáž sa pripravuje

3. Kráľovský víkend marec 2011

2. Kráľovský víkend október 2010

1. Kráľovský víkend jún 2010


späť na akcie

hlavná stránka