Naše akcie - ako sa nenudíme...
Výcvikový tábor SHK - Podskalie 26. 8. - 2. 9. 2012


28. 8. 2011 - Špeciálna výstava hovawartov SHK

VÝSLEDKY Kráľovských strážnikov na ŠV SHK:
posudzoval Ing. Luděk Novák z ČR

kompletné výsledky sú tu

psy - trieda šteniat:
JANTAR Kráľovská stráž - veľmi nádejný 1

sučky - trieda šteniat:
JAMAICA Kráľovská stráž - veľmi nádejná 1,
                                                 Najkrajšie šteňa
JASMINE Kráľovská stráž - veľmi nádejná 2,

psy - trieda mladých:
INDIAN Kráľovská stráž - neposúdený

sučky - trieda mladých:
ISABELLA Kráľovská stráž - výborná 2

psy - trieda pracovná:
C.I.B. EVEREST Kráľovská stráž - výborný 1, CAC

sučky - trieda pracovná:
C.I.E. CORTINA Kráľovská stráž - výborná 2, res. CAC

psy - trieda šampiónov:
Ch. GOLFO Kráľovská stráž - výborný 3

sučky - trieda šampiónov:
Ch. FIDŽI Kráľovská stráž - výborná 3
CHILE Kráľovská stráž - výborná

 

sučky - trieda veteránov:
Ch. AFRIKA Gora Monte - výborná 2

JAMAICA

Súťaž chovateľských skupín

Najlepšia chovateľská skupina - 1. miesto - Kráľovská stráž - plaví
2. miesto -  Kráľovská stráž - čierni so znakmi

Jantar -  veľmi nádejný 1

 

Everest - výborný 1, CAC

Golfo - výborný 3

Pre Golfa bolo oveľa väčším zážitkom udelenie titulu Klubový šampión SHK. Tento titul sa udeľuje len raz za život hovawarta. Na jeho získanie je potrebné nezbierať 300 výstavných bodov na rôznych druhoch výstav, získať ocenenie CACIB, res. CACIB alebo Národný víťaz a z klubovej alebo špeciálnej výstavy SHK získať ocenenie CAC alebo res. CAC.

Golfovi sa to podarilo a teraz sa môže hrdiť aj titulom Klubový šampión SHK.


Isabella - výborná 2

  

Pre Isabellu  to bola prvá účasť na výstave. Rovnako tak pre jej majiteľku. Na prvý pokus  sa predviedli skutone pekne a právom si vyslúžili v triede mladých druhé miesto.

 

Jamaica - veľmi nádejná 1, Najkrajšie šteňa výstavy
Jasmine - veľmi nádejná 2,

 


 

 

 


Sestry si zmerali sily, alebo skôr krásu nielen medzi sebou, ale s ďalšími dvoma sestrami o mesiac mladšími. O prvom mieste sa rozhodovalo práve medzi Jamaicou a Jasmine. Obe sú krásne, Jamaica sa zaslúžila víťazstvo vďaka rozvážnejšiemu správaniu sa.

 

Po víťazstve Jantara v triede šteniat psíkov a Jamaicy v triede šteniat sučiek si opäť merali sily dvaja súrodenci. Znova to nebolo jednoduché, podľa rozhodcu to bola remíza, ale keďže víťaz (Najkrajšie šteňa výstavy) môže byť len jeden, získala ho Jamaica opäť vďaka elegantnejšiemu predvedeniu sa. Veríme, že Jantar nebol smutný a že vo svojej výstavnej kariére si vybehá ešte veľa víťazstiev.

Cortina - výborná 2, res. CAC

 

Z čírej pohodlnosti som sa uliala z vystavovania Cortinky a touto úlohou som poverila Zuzku "Everestovú". Má veľa skúseností s Everestom a tak som o výsledok nemala obavy. Všetko prebehlo výborne až na vtipný okamih, keď Zuzka nevedela odpovedať na rozhodcovu otázku  - koľko má sučka rokov. O prvom mieste sa rozhodca dosť dlho rozhodoval medzi Cortinou a jej súperkou. U každej povedal jednu výraznú prednosť a jeden nedostatok, čo svedčilo o remíze. To však byť nemôže a tak nakoniec Cortinke prischlo druhé miesto s titulom res. CAC. Aj tak výborný výsledok. Vďaka Zuzka.

 

Fidži - výborná 3

Fidži išla na výstavu viac-menej preto, aby nezostala doma sama jediná. V čase podávania prihlášky sa nedalo odhadnúť, v akom stave bude mať srsť, keďže v čase konania výstavy bola len 2 a pol mesiaca po pôrode. Našťastie a vďaka kvalitnému krmivu bola Fidži ešte vo výbornej výstavnej kondícii a to jej vynieslo tretie miesto za dvomi krásnymi šampiónkami, pričom za sebou zanechala ďalšie dve veľmi úspešné konkurentky.

 

Afrika - výborná 2

Afrika sa predviedla v triede veteránov spoločne s notorickou víťazkou všetkého možného - Dafneé. Hoci Afrika bola pochválená za vynikajúcu kondíciu na vek 10 rokov, svojej mladšej súperke predsa len nestačila a pripísala si na účet druhé miesto. V takomto veku psíka už naozaj nejde o víťazstvá, človek je rád, keď psíkovi slúži zdravie a naozaj má dobú kondíciu. U Afriky o jej stave svedčí aj to, že si s radosťou zabehne revír na 2 aj 4 plenty, že sa na prechádzkach naháňa za loptičkou a že si príležitostne s veľkou radosťou ešte kúsne na figuranta. Verím, že sa Afrika v zdraví predvedie na klubovej výstave aj o rok.

Afrika so svojou vnučkou Fidži

Voľný čas si užívali hlavne šteniatka medzi sebou, či už Jamaica s Jantarom, ale do oka si padli aj Jantar s Islandom. Pokúšala som sa urobiť aj niekoľko prezentačných záberov Kráľovských strážnikov, ale nebolo to vôbec jednoduché. Hlavne omladina ešte nemala žiadnu disciplínu. Snáď sa to časom a vekom zlepší.

 

 

26. 8. - 2. 9. 2012 - Výcvikový tábor SHK

Ako už tradične sa na konci augusta konal výcvikový tábor hovawartov pod taktovkou Slovenského hovawart klubu. Tentokrát to bolo bez nás, nakoľko sme mali doma ešte fešákov z vrhu "L". Výcviku sa z Kráľovskej stráže zúčastnili: Chadwick, Chile,  Golfo, Everest, Emirat. Niektorí len tak pre radosť a niektorí na to mali vážnejší dôvod. Emirat a Chile sa pripravovali na skúšky a Chile aj s Golfom na bonitáciu. Snažili sa dobre, o čom svedčia aj výsledky skúšok a bonitácie.

29. 8. 2012 - Skúšky z výkonu

Skúšky z výkonu sa konali podľa medzinárodného skúšobného poriadku IPO.
Za Kráľovskú stráž nastúpili Emirat na stopársku skúšku FH 1 - úspešne ju zložil na 90 bodov so známkou veľmi dobre a Chile nastúpila na skúšku poslušnosti a ovládateľnosti - BH, v ktorej tiež obstála úspešne.

2. 9. 2012 - Zvod mladých a bonitácia

Čerešničkou na torte celého tábora bola bonitácia a zvod mladých hovawartov.

Ráno sa začalo testami povahy pre tých, ktorí nastúpili na bonitáciu.
Za Kráľovskú stráž to boli Ch. Chile Kráľovská stráž a Ch. Golfo Kráľovská stráž. Obaja boli úspešní a dostali krásne bonitačné kódy. Chile: A5E1I4R/AAA, Golfo: A6E2N1T2/AAA

Veľmi im gratulujeme a želáme veľa chovateľských úspechov.

Za fotky z bonitácie vďačíme Romanovi Rakovanovi.

Na zvod nastúpili naši odchovanci z vrhu "I": Ako budúcej rozhodkyni pre exteriér hovawartov, pripadla úloha šéfa zvodovej komisie práve mne. To to pre našich odchovancov nie je žiadna výhoda, pretože si svoje potomstvo poznám tak, že predo mnou výstavným postojom a spôsobom predvedenia nezakryjú žiadne nedostatky, aj keby ako chceli. Potomkovia našej Fidži sú však naozaj vydarení a nebolo veľmi čo im vytýkať.

Rozhodne sa však nezapreli vo svojom vzťahu ku mne - svojej chovateľke a postupne mi oblízali celú hlavu
kol-dokola. Vždy ma to poteší, keď sa naši odchovanci takto tešia na stretnutie so mnou.

 

 
IBIZA Kráľovská stráž

Kód: AM10S
výška 61 cm
chýbajúce obe M3
ideálne nesený chvost

IMOLA Kráľovská stráž

Kód: AR
výška 60 cm
chýbajúca M3 vľavo
v čase vypĺznutia mierne vybočené lakte

INDIA Kráľovská stráž

Kód: AM10R
výška 61 cm
znaky na krku a hrudníku zatiaľ do šeda,
chvost po pätu

ISABELLA Kráľovská stráž

Kód: AF10L6T1
výška 61 cm
výborný pigment

 
INDIAN Kráľovská stráž

Kód: AR
výška 68 cm
riadne dlhý chvost
znaky na hrudníku zatiaľ sivšie

ISLAND Kráľovská stráž

Kód: AL6M3T2
výška 67 cm
ideálny pigment

 


späť na akcie

hlavná stránka